Tomáš Zejda a KuDr. si s pomocí přátel splnili jeden ze svých snů. Vydali kuchařku Cestovní Kukbuk.
A protože je Tomáš cestovatel a KuDr. skvělý kuchař, tak je kuchařka určena právě těm, kteří si rádi uvaří „a pak také sní“ dobré jídlo v přírodě.
Ptáte se proč o Cestovním Kukbuku píšeme na našich stránkách? Odpověď je prostá. Protože se Tomáš a KuDr. rozhodli část výdělku z prodeje knížky věnovat naší společnosti Hornomlýnská, o.p.s. a přispět tak na péči o děti se zdravotním postižením.
Každý kdo si knížku koupí, přispěje jejich prostřednictvím přímo nám. Nicméně kluci šikovný nenechali nic náhodě a dar ve výši 10.000 Kč nám předali již pár dní po slavnostním křtu knihy.
A nepřišli k nám do Filipovky sami. Vzali sebou fotografa Lukáše, rozdělávače ohně Michala a psa Huskyho , a aby toho nebylo málo, tak pro nás uvařil dvě z jídel, na které jsou v Kukbuku recepty.
Přestože byl leden a venku mrzlo, vařilo se stylově, na ohni.
Pokud byste si chtěli kuchařku Cestovní Kukbuk prohlédnout, nebo koupit, tak můžete u nás ve Filipovce.
Fotogalerie z vaření oběda
Foto: Lukáš Neasi – fotograf akce a autor všech fotek v knize
Ukázka z knížky Cestovní Kukbuk, str. 110
Chilli Con Carne
Do rozpáleného hrnce vysíláš velký nášup OLEJE a vzápětí následuje nadrobno nakrájená 1 větší CIBULE, 3 stroužky ČESNEKU, 2 větší MRKVE a 1 větší CHILLI PAPRIČKU i se semínky.
Necháš pomazlit a pošleš tam ještě 2 polévkové lžíce RAJČATOVÉHO PROTLAKU. Orestuješ. Uděláš si místo uprostřed, kam posíláš mleté HOVĚZÍ MASO. Vše osolíš a maso orestuješ, pak smícháš vše dohromady. Hodíš BOBKOVÝ LIST, půl kávové lžičky ŘÍMSKÉHO KMÍNU, 2 kávové lžičky CAYENNSKÉHO PEPŘE, malá lžička OREGÁNA, kávová lžička SLADKÉ PAPRIKY a kávová lžička SUŠENÉHO ČESNEKU. Promícháš a přihazuješ propláchnuté FAZOLE, 2 velké hrsti nasekaných RAJČAT, červené PAPRIKY nakrájené na plátky, 3/4 tabulky 99% ČOKOLÁDY a hrnek vody.
Přivedeš k varu a necháš 60 minut lehce bublat.
TIP: servíruješ s NACHOS, BRAMBORAMI, RÝŽÍ, CHLEBEM, ….. jen tak